Известие

Collapse
No announcement yet.

Тръба или резонаторно гърне да сложа ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е аз на моя алфонсо свалих катализатора,с една щанга му изкормих карантиите и пак го сложих.Звука се промени,вървежа нз,но като я изрежа на която и да е предавка примерно до 6500 и като превключа на следващата,колата не може да поеме,забива муцуна,тръгва да гасне,изключвам от скорост оборотите падат дори и под 800 и след 2-3 сек. се осъзнае и пак заработи добре.Тва не се получава всеки път като я изрежа,но определено не е само като е студена,нз дали е от ламбдата или бензиновия филтър да сменя,защото имам чувството,че не и достига гориво,май една диагностика ще си каже най-добре
    Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Аз преди няколко месеца си махнах катализатора, при някакъв който ми сложи някакво гърненце на негово място и пари не искаше, ама ми взе какализатора. Май се прекарах, ама както и да е. Тогава не питах какво ми е сложил от много акъл и сега се чудя РЕЗОНАТОРНО ГЪРНE ли ми е сложил или тръба. По ми мяза на тръба, малко по-широко е от тръбата която си е между гърнетата. Някой да ми подскаже.............?
      Alfa Romeo 146, boxer

Comment

.............
        Last edited by vlado_gg; d.m.y г., 13:57.
        alfa romeo 145 2.0 t.s-ex

Comment

За 155 - изкупиха катализатора и на двете ни коли, и равносметката е : резонансно гърне + труда + 20 кинта чиста печалба за мене. Всичко това защото ми взеха катализатора. Вървежа се подобри чувствително, грешки в ECU-тата не се записват. Обаче много е важно кой и как ще ти направи монтажа. Успех на всички, на които им предстои тази операция.
          Между другото - информация на ухо - от догодина минаването на технически преглед ще е обвързано на 100% със наличието на работещ катализатор (т.е. емисии на вредни газове в нормите на EU) - това разбира се важи за минаването по "редовния" начин на ГТП
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Аз също карам с кух катализатор около година и нямам никакви проблеми,единственото нещо е, че наистина звука е малко 'WRC' )))
            Alfa 145 1.4TS '98

Comment

Преди няколко дни махнах катализатора и сложих резонаторно гърне. Катализатора беше доста запушен и ефекта от резонаторното гърне сега е , че колата определено се отпуши и върви повече . Е , вярно е ,че и звука се промени , но едното за сметка на другото. Като цени - 59 лв резонаторно гърне с труд (в М-Комплект 33) , и за 50 лв един колега от форума ми изкупи катализатора .
              Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V Super

Comment

Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
                колеги аз съм с тръба вместо катализатор и 3 (три) резонатора вместо заглушителни гарнета , на всичкото отгоре имам и въздушен филтър конус (и от там се чува яко) НЯМАМ проблеми с ламбда сонда НЯМАМ проблеми с ниски и високи обороти НЯМАМ проблеми с "бъркане на двигателя" !!! карам си така вече 5 месеца повече от 10 000 км ! някои ще пробва ли да ме убеди че махането на катализатора ПРЕЧИ ???
                Тука явно няма,но излез с тоя "тунинг" в странство и е много вероятно да ти друснат една хубава глоба между 700-1200 евро,а след това да те вкарат в сервиз за пълен "сервиз"-още толкова и ще бъдеш убеден напълно.Да не казвам,че закона в Европа не допуска махането на катализатора и щом го има от завода производител,следователно трябва да е там.Мечката се е разиграла при комшиите и скоро ще дойде и у нас.Мисълта ми е:има ли катализатор,не го махайте за жълти стотинки,защото после ще плащате много повече.Мода е сега,когато я закараш на майстор,първото е да ти изтърбушат катализатора,за да приберат питата.Много скоро ще започнеме пак да ги слагаме масово и колкото и да хитрееме , това ни чака.Иначе,до като дойде това време,по-добре е резонансното гърне.Знам,че никой не убедих,ама да не кажете,че не съм ви предупредил
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Тука явно няма,но излез с тоя "тунинг" в странство и е много вероятно да ти друснат една хубава глоба между 700-1200 евро,а след това да те вкарат в сервиз за пълен "сервиз"-още толкова и ще бъдеш убеден напълно.Да не казвам,че закона в Европа не допуска махането на катализатора и щом го има от завода производител,следователно трябва да е там.Мечката се е разиграла при комшиите и скоро ще дойде и у нас.Мисълта ми е:има ли катализатор,не го махайте за жълти стотинки,защото после ще плащате много повече.Мода е сега,когато я закараш на майстор,първото е да ти изтърбушат катализатора,за да приберат питата.Много скоро ще започнеме пак да ги слагаме масово и колкото и да хитрееме , това ни чака.Иначе,до като дойде това време,по-добре е резонансното гърне.Знам,че никой не убедих,ама да не кажете,че не съм ви предупредил
                  Колега много си прав ,че замърсяваме ,че разплакваме децата по улиците денем и будим всички нощем . Сигурно има и странични ефекти махането на катализатора но ние не можем да разберем за тях Но вече повече от 10 000 километра не съм забелязал промяна в разхода или "бавно отчитане на ламбда сондата" за това се изказах така ,а докато КАТажиите почнат да се разхождат със апарати за мерене на звука (както на запад) Алфата може и да не е сред живите
                  146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                  145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
                    колеги аз съм с тръба вместо катализатор и 3 (три) резонатора вместо заглушителни гарнета , на всичкото отгоре имам и въздушен филтър конус (и от там се чува яко) НЯМАМ проблеми с ламбда сонда НЯМАМ проблеми с ниски и високи обороти НЯМАМ проблеми с "бъркане на двигателя" !!! карам си така вече 5 месеца повече от 10 000 км ! някои ще пробва ли да ме убеди че махането на катализатора ПРЕЧИ ???
                    как ште си с три резонатора аз сам с един и ватре не се седи а пак ти с три.НЕ ГО ВЯРВАМ!А по вапроса дали барка работата на ламба сондата това са пални глупости и аз сашто нямам проблеми след като ми го сложиха.а отделен вапрос кои ти го слага што маистори много.
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от ngbauns Покажи съобщение
                      как ште си с три резонатора аз сам с един и ватре не се седи а пак ти с три.НЕ ГО ВЯРВАМ!А по вапроса дали барка работата на ламба сондата това са пални глупости и аз сашто нямам проблеми след като ми го сложиха.а отделен вапрос кои ти го слага што маистори много.
                      Има го този вариант, но резонатора заглушава и завихря газовете, не прави автомобила по-шумен, НАПРОТИВ!
                      145 QV ex.
                      146 Boxer TOTAL ex.
                      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
                        Има го този вариант, но резонатора заглушава и завихря газовете, не прави автомобила по-шумен, НАПРОТИВ!
                        говорим за резонатор а не резонансно гарне.Ти се качи в моита кола пак аз 6те те питам дали не е шумна.
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon

Comment

Може ли един прост въпрос -

защо махате катализаторите? Защо се чудите с какво да ги заместите? Кога се налага смяна? Защо изобщо се купуват стари катализатори - за работещи сигурно става въпрос?

Отговорете, моля, с по едно изречение, не искам да обременявам никого.
                          sigpic
                          Alfa 145 1.6 - едно червено бонбонче!
                          Fiat Ritmo 1984 - непретенциозен
                          Fiat 125 1977 - а бяхме млади!

Comment

1-щото се запушват и спъват колата
                            2-щото ако се сложи само тръба ламбдата може да се шашка, с резонатор двигателя работи по-добре, а нов катализатор е много скъп
                            3-като се запуши
                            4-купуват ги щото има ценни метали вътре.
                            точка

Comment

Много благодаря.
                              Че колко е един катализатор? (нов и хубав)
                              sigpic
                              Alfa 145 1.6 - едно червено бонбонче!
                              Fiat Ritmo 1984 - непретенциозен
                              Fiat 125 1977 - а бяхме млади!

Comment

ами то зависи, но м/у 100 и 300 $ и като сложиш още за труд на майстора, няма кой да даде такива пари. а един резонатор е 30-тина лева+ още 20 труд.
                                точка

Comment

Working...
                                X